Groenen: 'Mannen hebben het in dat opzicht iets makkelijker, dat kan ik niet'

Groenen: 'Mannen hebben het in dat opzicht iets makkelijker, dat kan ik niet'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 11:59do 06-06-2019 om 11:59

Jackie Groenen is niet jaloers op het feit dat mannen meer verdienen. De middenveldster bereidt zich met de Oranje Leeuwinnen voor op het WK in Frankrijk en geniet vooral van de veranderde status van het vrouwenvoetbal.

"Toen ik jong was, was ik jaloers op mannen, dat zij in stadions mochten voetballen. Nu speel ik zelf in stadions. Ik had nooit verwacht dat mee te maken", vertelt Groenen in gesprek met De Volkskrant. "Het is zo leuk, ook omdat wij dat nog niet echt gewend zijn. Daardoor krijg je enthousiasme. Dat is bij de mannen soms wat minder. Begrijpelijk, want zij spelen elk weekeinde in zo'n stadion."

Hoewel het vrrouwenvoetbal aan een opmars bezig is, verdienen voetbalsters nog wel een stuk minder dan mannen. "Ik voel geen afgunst naar mensen die meer verdienen en kan alles doen wat ik wil. Meer hoeft niet. Ik maak me alleen weleens zorgen om later. Wat te doen na mijn carrière?", legt Groenen uit.

Groenen studeert rechten in Tilburg, maar stelt dat ze na haar voetbalcarrière geen werkervaring heeft. Voetballen schaart ze niet onder werk. "Niet echt hoor. Mannen hebben het in dat opzicht iets makkelijker. Ze kunnen hun familie meenemen naar het buitenland. Dat kan ik niet. Dat zit niet in mijn salarispakket. Mannen hebben denk ik iets minder stress over wat ze na het voetbal gaan doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws