Milaan, gevoelige transfer naar Manchester of James-opvolger: wat nu voor Eriksen?

Milaan, gevoelige transfer naar Manchester of James-opvolger: wat nu voor Eriksen?

06-06-2019 15:00
28

Het hoge woord is er sinds deze week uit: na zes jaar bij Tottenham Hotspur is Christian Eriksen (27) naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Spurs lijkt gedwongen om mee te werken aan een verkoop van de Deen, aangezien zijn contract over een jaar afloopt. Welke clubs kunnen een transfersom van - onze inschatting - 60 à 80 miljoen euro ophoesten? En in wiens plaatje past de spelmaker? Vijf transferopties op een rij. 

Internazionale
La Gazzetta dello Sport schrijft donderdag dat Eriksen hoog op het verlanglijstje van Inter staat. Antonio Conte, de opvolger van Luciano Spalletti, heeft van de Chinese leiding van de Nerazzurri de toezegging gekregen dat hij stevig mag investeren in zijn selectie. Inter eindigde dit seizoen op de vierde plek en dus heeft Eriksen in Milaan Champions League-voetbal in het vooruitzicht. Een creatieve speler als hij ontbreekt momenteel in de selectie van Conte. 

Bayern München
Bundesliga-grootmacht Bayern moet op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder, nu het definitief afscheid heeft genomen van James Rodriguez. De Colombiaan keert terug naar Real Madrid. Eriksen zou in de Allianz Arena een ideale aangever kunnen zijn voor sterren als Robert Lewandowski, Thomas Müller en Kingsley Coman. De transfersom die Spurs voor de spelmaker verlangt, moet geen probleem zijn. Bayern heeft een jaarlijkse omzet van ruim 620 miljoen euro. 

Real Madrid
Eriksen heeft nooit een geheim gemaakt van het feit dat hij droomt van een avontuur bij een Spaanse topclub. Een jaar geleden informeerde Real Madrid al in Noord-Londen naar de oud-Ajacied. Toen peinsde Spurs-preses Daniel Levy er niet over om mee te werken aan een vertrek. Bij een goed bod is een transfer nu alsnog bespreekbaar. FC Barcelona? Daar lijkt op het middenveld geen ruimte voor Eriksen, na de komst van Frenkie de Jong. 

Manchester City 
Een transfer naar een andere ploeg uit de Premier League zou uiterst pijnlijk zijn voor Tottenham - maar heeft Spurs iets te willen als kampioen Manchester City de enige club is met concrete belangstelling? Pep Guardiola sprak al eens zijn bewondering uit voor Eriksen. De succesmanager ziet hem wellicht als de ideale opvolger voor David Silva, die komend seizoen 34 wordt. Met Eriksen kunnen Pep en City nog járen vooruit. 

Juventus
In de selectie van het in Italië ongenaakbare Juventus vindt deze zomer mogelijk een reshuffle plaats. De komst van Cristiano Ronaldo naar Turijn bleek niet voldoende voor Europees succes en dus gaat er wederom geïnvesteerd worden. Spelers als Paulo Dybala en Miralem Pjanic kunnen verkocht worden om de komst van andere sterren te financieren. Naast onder meer Matthijs de Ligt (Ajax) en Paul Pogba (Manchester United) zou ook Eriksen op het lijstje van Juve staan. 

Is Eriksen goed genoeg voor de absolute top? Welke club adviseer jij hem? Deel het in de comments!