'Barça lacht om concurrentie United voor De Ligt': Zelfde als voor China kiezen

'Barça lacht om concurrentie United voor De Ligt': "Zelfde als voor China kiezen"

06-06-2019 14:32
76

Manchester United wil de selectie na wederom een teleurstellend seizoen van een kwaliteitsinjectie voorzien, maar loopt tegen dezelfde problemen aan als vorig jaar. Diverse toptargets zien The Mancunians niet langer als een stap vooruit.

De Britse kwaliteitskrant The Independent schrijft donderdag over de transferproblematiek van United. Enerzijds lukt het de Engelse grootmacht niet om vijf tot negen overbodige krachten te slijten, anderzijds wordt Old Trafford door topspelers niet meer als een aantrekkelijke bestemming gezien. Een van de namen die wordt genoemd, is die van Matthijs de Ligt.

Wedden

Meer odds

Manager Ole Gunnar Solskjaer wil een topverdediger strikken, maar de hoop dat de Ajax-verdediger of Kalidou Koulibaly van Napoli komt begint te vervagen. 'United weet dat hoeveel geld ze De Ligt ook beloven, ze ver achterliggen op FC Barcelona. Daarnaast is de club niet bereid om zoveel geld, 90 miljoen euro, voor Koulibaly te betalen', aldus The Independent.

Barça zou United ondertussen niet als een serieuze concurrent beschouwen in de strijd om De Ligt. "Gezien de positie waarin United zich bevindt, is het bijna hetzelfde als voor China kiezen, vanuit carrière-technisch oogpunt. Je zou ambitie en ontwikkeling net zo goed opofferen voor geld", was volgens de Engelse krant de reactie van een hooggeplaatste beleidsbepaler in Camp Nou.

United en Solskjaer overwegen inmiddels al om Eric Bailly een nieuwe kans te geven en jongeling  Axel Tuanzebe meer speeltijd te gunnen. Niet alleen in defensief opzicht tast United naast zijn targets. Jadon Sancho zou al hebben aangegeven dat hij United niet als de beste optie ziet. Daarnaast vreest Paul Pogba ook een prijzendroogte. Hij lijkt te willen vertrekken.