Van der Vaart: 'Een uitstervend ras, maar over zo'n speler beschikt Engeland niet'

Van der Vaart: 'Een uitstervend ras, maar over zo'n speler beschikt Engeland niet'

06-06-2019 15:09
37

Rafael van der Vaart voorspelt dat het Nederlands elftal het lastig krijgt tegen Engeland in de halve finale van de Nations League. Volgens de voormalig middenvelder zijn The Three Lions flink verbeterd ten opzichte van het WK in Rusland.

"Individueel hebben ze altijd kwaliteit gehad, maar Southgate heeft er ook een echt team van gemaakt. Vroeger was het vaak los zand, nu lijkt het erop dat de spelers elkaar echt leuk vinden. Een beetje zoals bij Nederland", vertelt Van der Vaart aan de NOS. Arno Vermeulen is het met hem eens: "Ik kan me voorstellen dat je van de namen niet achterover slaat. Maar ik vind Engeland echt sterk."

Vermeulen wijst op aanstormende talenten als Trent Alexander-Arnold, Dele Alli en Jadon Sancho. Toch springt Harry Kane er bovenuit. "De Champions League-finale kwam te vroeg, maar bij Engeland is hij zo belangrijk. In de laatste wedstrijden was hij bij vrijwel alle treffers betrokken, als afmaker, als aanspeelpunt en als passer."

Van der Vaart kijkt het meest uit naar Raheem Sterling. "Die was dit jaar zo goed bij Manchester City. Zo'n kleine, snelle rat die overal tussendoor glipt. Daar gaat Nederland nog wel de handen aan vol hebben."

Wel ontbreekt het aan een creatieve geest in de Engelse ploeg. "Maar die zijn er niet zoveel meer, het is echt een uitstervend ras. Maar nu je het zegt, volgens mij beschikt Engeland helemaal niet over een creatieve speler op het middenveld. Op dat vlak heeft Nederland misschien een streepje voor."