Derde aanwinst voor FC Twente: middenvelder komt over van Standard Luik

Derde aanwinst voor FC Twente: middenvelder komt over van Standard Luik

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 16:02do 06-06-2019 om 16:02

FC Twente heeft Lindon Selahi aangetrokken. De twintigjarige middenvelder komt transfervrij over van Standard Luik en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar. Dat meldt de Enschedese promovendus.

Selahi is geboren in België, maar hij beschikt ook over de Albanese nationaliteit. Voor dat laatste land is hij actief als jeugdinternational. "Terwijl we een andere speler volgden, kruiste opeens Lindon Selahi ons pad", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Een technisch zeer vaardige verdedigende middenvelder van 20 jaar, met een sterke drive. Het leek ons een speler voor de toekomst. Hij moet nog wat stappen maken, maar heeft alles in zich een groeibriljant te worden."

Selahi speelde in de jeugd van Anderlecht en Standard, waar zijn contract deze zomer niet werd verlengd. "Lindon was een beetje tussen wal en schip geraakt in Luik. Dat spelers uit deze categorie in Nederland soms goed kunnen gedijen, hebben Dries Mertens en Nacer Chadli wel aangetoond", stelt Van Leeuwen.

De directeur omschrijft Selahi als 'een goed opgeleide, natuurlijk getalenteerde en intelligente speler die het spel goed leest en een zuivere pass in de benen heeft'. "We zien in hem toekomstig kapitaal voor FC Twente."

Met het aantrekken van Selahi krijgt de selectie van de Tukkers langzaam vorm. Woensdag trok de club al Paul Verhaegh aan. Eerder werd de Spaanse verdediger Julio José Pleguezuelo overgenomen van Arsenal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws