'Man City moet geen 200 miljoen betalen, maar moet wel voor De Ligt gaan'

'Man City moet geen 200 miljoen betalen, maar moet wel voor De Ligt gaan'

06-06-2019 16:40
46

Matthijs de Ligt zou het belangrijkste doelwit van Manchester City op de transfermarkt moeten zijn. Dat stelt Shaun Wright-Phillips, voormalig speler van The Citizens. Hij ziet in de Ajax-verdediger de beoogde opvolger van Vincent Kompany.

"Kompany is een grote persoonlijkheid op en naast het veld. Het is bijna onmogelijk om hem te vervangen", zegt Wright-Phillips tegen 888Sport. "Maar als je hem op het veld probeert te vervangen dan zou ik De Ligt heel graag zien komen. Nadat ik hem dit jaar heb zien spelen en vooral vanwege zijn jonge leeftijd, denk ik dat hij een geweldig duo kan vormen met Aymeric Laporte."

De voormalige Engelse buitenspeler vreest wel de hoge transfersom voor De Ligt. "Mensen zullen voordeel proberen te halen uit de financiële positie van Manchester City, maar als je kijkt naar wat hij waard is en kan betekenen moet de club absoluut voor hem gaan. Ik zeg niet dat ze 200 miljoen euro moeten betalen, of zo'n belachelijk bedrag, maar hij is een heel goede speler."

De club van manager Pep Guardiola lijkt overigens niet de belangrijkste kandidaat om De Ligt in te lijven. Het zou nog gaan tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain, schreef althans RMC donderdagochtend.