LIVE: Oranje meldt zich in Nations League-finale na knappe comeback (gesloten)

LIVE: Oranje meldt zich in Nations League-finale na knappe comeback (gesloten)

06-06-2019 23:23
567

Het is zover: Oranje ontmoet donderdagavond Engeland in de halve finale van de Nations League. In het Portugese Guimarães wordt om 20.45 uur afgetrapt en op deze plek houdt VoetbalPrimeur je live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De opstelling van het Nederlands elftal bevat waarschijnlijk weinig verrassingen. Bondscoach Ronald Koeman lijkt 'gewoon' te kiezen voor de vertrouwde spelers. Jasper Cillessen is zeker van zijn plek onder de lat en de achterhoede van Nederland bestaat vermoedelijk uit Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind.

Ajax-uitblinker Donny van de Beek werd de laatste weken nadrukkelijk genoemd als basisklant, maar zit naar verwachting op de bank. Koeman lijkt te kiezen voor zijn vaste trio Marten de Roon-Frenkie de Jong-Georginio Wijnaldum. In de voorhoede zijn Ryan Babel en Memphis Depay zeker van een basisplaats. Op de flank gaat het tussen Steven Bergwijn en Quincy Promes.

Opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.

Engeland leeft met de nodige vraagtekens toe naar de Nations League-wedstrijd tegen Nederland. Raheem Sterling maakt waarschijnlijk zijn debuut als aanvoerder, omdat Harry Kane naar verwachting rust krijgt na zijn optreden in de Champions League-finale. Marcus Rashford neemt zijn plaats in, terwijl Jadon Sancho ook in de basiself verwacht wordt.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Chilwell; Rice, Barkley, Delph; Sancho, Rashford, Sterling.

Het duel tussen Nederland en Engeland begint donderdag om 20.45 uur. Zondag worden de finale en de strijd om de derde plek gespeeld. De winnaar treft gastland Portugal.