'Ook Van Dijk is niet onstuitbaar. Als iemand het kan, is het Ronaldo wel'

'Ook Van Dijk is niet onstuitbaar. Als iemand het kan, is het Ronaldo wel'

06-06-2019 20:48
26

José Fonte is benieuwd naar een mogelijke krachtmeting tussen landgenoot Cristiano Ronaldo en ex-ploeggenoot Virgil van Dijk. De 35-jarige verdediger, die Van Dijk nog kent van zijn tijd bij Southampton, plaatste zich woensdagavond met Portugal voor de finale van de Nations League, dankzij drie treffers voor Ronaldo.

Van Dijk en zijn ploeggenoten van Oranje kunnen donderdagavond het voorbeeld van het gastland volgen. De 27-jarige Bredanaar is bovendien bezig aan een bijzondere reeks: in 56 wedstrijden is hij nog niet één keer voorbij gedribbeld door een tegenstander. "Dat zijn indrukwekkende cijfers", erkent Fonte in gesprek met de Daily Express. "Maar niemand is onstuitbaar, ook Van Dijk. Als iemand hem de baas kan zijn, dan is het Cristiano wel."

Fonte is echter vol lof over zijn oud-ploeggenoot: toen Van Dijk in 2015 overkwam van Celtic, zag de Portugees direct dat Southampton goede zaken had gedaan. "Ik zei al meteen tegen mijn medespelers: deze man wordt ooit één van de beste verdedigers in de wereld." Vier jaar later moet blijken of die woorden profetische waarde hadden. Van Dijk wort na de Champions League-winst van Liverpool nadrukkelijk naar voren geschoven als potentiële Ballon d'Or-winnaar. "Waarom niet?", aldus Fonte. "De prijs gaat altijd maar naar aanvallers. Het wordt toch wel een keer tijd voor een verdediger?"