Van Dijk: 'Iedereen kan zijn mening hebben, maar wij willen eerste prijs winnen'

Van Dijk: 'Iedereen kan zijn mening hebben, maar wij willen eerste prijs winnen'

06-06-2019 23:37
17

Virgil van Dijk is zeer te spreken over het optreden van het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Volgens de aanvoerder van Oranje is de 3-1 zege niet meer dan terecht.

"Ik denk dat we bij vlagen uitstekend voetbal hebben laten zien", zegt de verdediger tegen de NOS. "We waren geduldig en creëerden ook goede mogelijkheden. We moeten gewoon scoren, vooral in de eerste helft. Verdedigend stonden we ook ons mannetje. We werkten hard voor elkaar, maar waren ongelukkig met die penalty. Terwijl zij nog niet echt iets hadden gecreëerd."

"Maar ik denk dat we hebben laten zien dat we heel goed kunnen zijn en verdiend doorgaan", vervolgt Van Dijk, die Oranje nog wel goed weg zag komen toen de VAR een goal van Jesse Lingard afkeurde. "Buitenspel is buitenspel. Uiteindelijk laten we het wel zien. Misschien moeten we het eerder afmaken, maar we spelen wel tegen Engeland."

Oranje profiteerde in de verlenging van twee Engelse blunders. "Je hebt een beetje geluk met de goals, maar we gaan verdiend door", aldus Van Dijk. "We willen als groep zijnde een eerste prijs pakken. Iedereen kan zijn mening hebben over de Nations League, maar er is wel een beker te winnen. We kunnen aan de bak. Portugal is natuurlijk ook uitstekend."