Memphis prijst Oranje-invallers: 'Ik kreeg al kramp bij die assist op Matthijs'

Memphis prijst Oranje-invallers: 'Ik kreeg al kramp bij die assist op Matthijs'

06-06-2019 23:55
36

Memphis Depay zat er helemaal doorheen na de 3-1 overwinning van het Nederlands elftal op Engeland. De aanvaller prijst zich desondanks gelukkig dat Oranje zich op mag maken voor de finale van de Nations League.

"Alles is leeg op dit moment, maar dat was nodig om resultaat te halen vandaag", zegt Memphis tegen de NOS. Hij sloeg bij het binnenlopen van de catacomben een oerkreet. "Die kwam uit mijn tenen. Dit gevoel, het bereiken van een finale, is voor heel het team geweldig. Dat liet ik even blijken. Fantastisch."

Memphis erkent dat het een gevecht was in Portugal. "In fases hadden we het moeilijk. We maakten het onszelf ook moeilijk door de 0-1. Maar het is niet voor het eerst dat we ons terugvechten." Hij liet zelf wel na om te scoren. "Het ontbrak mij vandaag aan scherpte voor de goal. Die kans dat ik druk zet en de bal verover, moet ik misschien ook door dribbelen. Gelukkig reageert Quincy fantastisch. Door hem trekken we de wedstrijd naar ons toe."

Memphis prijst zich sowieso gelukkig met de sterke Oranje-invallers. "Dat is heel belangrijk. Je ziet het ook in de verlenging, op een gegeven moment is het leeg. Ik kreeg zelfs al krampen toen ik die assist gaf op Matthijs de Ligt, bij die hoekschop. Je zag dat bij een aantal jongens de power er uit was. Als je dan dit soort wissels achter de hand hebt, is dat fantastisch. Ook voor Promes. Iedereen heeft die honger."