'Strenge' De Ligt: Dat is heel stom, en dat weet ik zelf ook

'Strenge' De Ligt: "Dat is heel stom, en dat weet ik zelf ook"

07-06-2019 00:00
36

Het Nederlands elftal kwam donderdag door een fout van Matthijs de Ligt op achterstand tegen Engeland, maar de negentienjarige verdediger herstelde zich op bewonderenswaardige wijze. Hij kopte in de tweede helft de gelijkmaker binnen, waarna Oranje met 3-1 won.

"Tot de 1-0 speelde ik goed", laat De Ligt weten voor de camera van de NOS. De Ajacied verspeelde de bal aan Marcus Rashford en beging vervolgens een overtreding op de aanvaller, die de strafschop verzilverde. "Ik krijg een bal terug van (Marten, red.) De Roon. Ik wil het voetballend oplossen naar (Jasper, red.) Cillessen, maar ik ben te laat. Dat is heel stom, en dat weet ik zelf ook. Achteraf had ik de bal niet richting goal moeten aannemen."

De Ligt baalde, maar liet het hoofd niet hangen. De beloning volgde met de gelijkmaker na 73 minuten. "Het is dan zaak om opnieuw te groeien. Ik ben streng voor mezelf, maar weet ook dat ik er niet in moeten blijven hangen. Het is wel zonde dat zo'n moment mijn wedstrijd een beetje typeert. Ik had wat goed te maken."

Oranje neemt het door de overwinning in de eindstrijd op tegen Portugal.