Koeman met de borst vooruit naar finale: 'Zwitserland was eigenlijk beter'

Koeman met de borst vooruit naar finale: 'Zwitserland was eigenlijk beter'

07-06-2019 00:09
36

Bondscoach Ronald Koeman was lovend over de prestatie van zijn spelers tegen Engeland. Desondanks was hij niet helemaal tevreden over de met 3-1 (na verlenging) gewonnen Nations League-wedstrijd.

"Of er een kritische noot is? Die is er altijd", knipoogt Koeman vanuit Guimarães in gesprek met de NOS. "Ik vond ons ietsje frisser, eigenlijk over de gehele wedstrijd de betere ploeg, beter voetbal gespeeld. Maar in de eerste helft waren we in de laatste fase slordig en niet goed." De bondscoach doelt op de aanval die Georginio Wijnaldum en Memphis Depay samen opzetten, maar die voortijdig strandde. "Of je hem maakt of niet, dat moet in ieder geval een vrije kans zijn."

Koeman heeft echter niets dan lof voor de manier waarop zijn spelers zich herstelden. Met name invallers Donny van de Beek en Quincy Promes bewezen hun waarde. "Dat zijn twee spelers die misschien eigenlijk ook in dit team horen, maar je kunt er moeilijk dertien opstellen." Nu wacht een krachtmeting met gastland Portugal, een confrontatie die Koeman met vertrouwen tegemoetziet. "Zwitserland was eigenlijk de betere ploeg, maar zij hadden Ronaldo. We hebben ze al eens eerder verslagen, ook al speelden we toen in een ander systeem. Als we kunnen voetballen zoals vanavond, zijn we niet beter dan Portugal, maar het komt dichtbij."