Koeman wijst beste Oranje-speler aan: 'Na zó'n seizoen, dat is ongelooflijk'

Koeman wijst beste Oranje-speler aan: 'Na zó'n seizoen, dat is ongelooflijk'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 07:31vr 07-06-2019 om 07:31

Ronald Koeman is lovend over Matthijs de Ligt en Georginio Wijnaldum na de 3-1 zege op Engeland in de halve finale van de Nations League. De bondscoach van het Nederlands elftal prijst de veerkracht van de Ajacied, maar wijst de Liverpool-middenvelder aan als beste man.

"We hadden controle vanaf het begin", zegt Koeman tegen Voetbal International. "We kwamen niet in problemen, al vond ik ons wel slordig in de laatste pass en zochten we te snel de zijkanten. Dan kom je achter door die fout van De Ligt, maar we bleven rustig. Ik heb in de rust niks gezegd tegen hem, vond ik niet nodig, hij wist het zelf wel. Dat hij zich zo herstelt en ook nog de gelijkmaker maakt, eigenlijk is het niet normaal."

Oranje hield vertrouwen in een goed resultaat, constateerde Koeman. "Alleen die kopbal van Sancho had roet in het eten kunnen gooien, maar verder vond ik ons de betere ploeg en creëerden we de beste kansen, al vond ik ons in de eindfase op momenten toch weer slordig. Maar we spelen de finale en dat is een mooi succes."

Na afloop werd Frenkie de Jong uitgeroepen tot Man of the Match en was er lof voor onder meer Virgil van Dijk, maar Koeman wijst Wijnaldum aan als de belangrijkste speler. "Ik vond ons fitter dan de Engelsen en de allerfitste leek Wijnaldum. Als je dat op je in laat werken, na zó'n seizoen, met nog een Champions League-finale, dat is eigenlijk ongelooflijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws