Oranje heeft een topteam dat ons veel problemen heeft bezorgd

"Oranje heeft een topteam dat ons veel problemen heeft bezorgd"

07-06-2019 07:47
24

Gareth Southgate baalt stevig van de tegendoelpunten die Engeland weggaf tegen het Nederlands elftal. De bondscoach van The Three Lions onderschrijft echter ook de kracht van Oranje.

"Het is duidelijk dat we een paar hele slechte tegentreffers krijgen. Dat mag op geen enkel niveau gebeuren", vertelt Southgate in Engelse media. Hij is desondanks niet van plan zijn speelwijze aan te passen. "Ik vraag mijn spelers om van achteruit op te bouwen. Als we zo niet hadden gespeeld, dan hadden we hier sowieso niet gestaan. We hebben ook niet verloren door die speelwijze, maar door een slechte uitvoering daarvan en vermoeidheid."

"We gaven namelijk nog veel meer kansen weg. Daarvoor hadden we al eerder gestraft kunnen worden", vervolgt Southgate, die ook een sterk Oranje zag. "Het was een ongelooflijke avond, waarop we veel geleerd hebben. Oranje heeft een topteam dat ons veel problemen heeft bezorgd, andere problemen dan we in het verleden hebben gehad."

Engeland moet vooral lering trekken uit de 1-3 nederlaag. "Zo heel veel van dit soort topwedstrijden speel je niet. We hadden ook een EK-kwalificatiewedstrijd kunnen spelen zonder iets te leren. Deze nederlaag zal de komende dagen pijn doen, maar we zullen hier sterker uit komen. Op het EK 2020 zullen we topteams moeten verslaan willen we kampioen worden."