De Jong lacht: 'Ik zei hem dat ik misschien een beetje vervelend ben geweest'

De Jong lacht: 'Ik zei hem dat ik misschien een beetje vervelend ben geweest'

07-06-2019 08:57
38

Frenkie de Jong noemt zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd 'leuk', maar niet meer dan dat. De 22-jarige middenvelder denkt dat meer spelers van Oranje in aanmerking kwamen voor die uitverkiezing.

"Dat is leuk, maar ik denk dat ze bijna iedereen van ons hadden kunnen kiezen", stelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ik zie hoe Matthijs de Ligt zich herstelt van die fout van hem bij dat eerste doelpunt. Hij raakte niet in de war en kopte die gelijkmaker echt snoeihard in. Dat begint zijn handelsmerk te worden. Lekker hoor."

"Het was een mooie wedstrijd", analyseert de Ajacied de 3-1 overwinning op de Engelsen. "Natuurlijk voel je vermoeidheid. Maar opladen voor de finale is geen probleem. Dat was misschien lastiger geworden als we om de derde plek hadden moeten spelen tegen Zwitserland. Dat doet mentaal ook iets met een speler. Ik ben wel blij dat we die wedstrijd niet hoeven te spelen."

De Jong meldde zich na afloop nog even bij scheidsrechter Clement Turpin. "Ik zei tegen hem dat ik misschien een beetje vervelend was geweest met protesteren", verklaart hij tegenover Veronica Inside. "Maar ik denk dat hij af en toe wel iets meer voor ons had kunnen fluiten."