'Nederland was voetballend gezien vele malen beter dan matig Engeland'

'Nederland was voetballend gezien vele malen beter dan matig Engeland'

07-06-2019 09:26
67

Ronald de Boer vindt dat er op de overwinning van het Nederlands elftal op Engeland niets valt af te dingen. De analist vond Oranje vooral in balbezit veel sterker dan The Three Lions.

"Ik vond Nederland vele malen beter dan Engeland, voetballend gezien", stelt De Boer bij FOX Sports. "Het was niet dat ze heel veel kansen creëerden, maar qua balbezit was het vele malen beter. Ze waren comfortabeler aan de bal dan de Engelsen. Ik vind dat ze zeer, zeer verdiend hebben gewonnen."

"Natuurlijk kan het anders aflopen, als die goal van Engeland niet wordt afgekeurd en met die kopkans direct na rust", vervolgt De Boer. "Maar in het algemeen vond ik Engeland heel matig. En Nederland scoorde toch wel een ruime voldoende."

Hans Kraay junior had wel moeite met de eerste helft, vertelt hij. "Ik had echt het idee dat jongens er na vijf minuten al doorheen zaten. Ik vond het tempo heel verschrikkelijk laag in de eerste helft. De tweede helft en de verlenging maakten veel goed, maar de eerste helft was niet doorheen te komen."