Update: 'Slagvaardig FC Groningen strikt naast Matusiwa ook Lundqvist'

Update: 'Slagvaardig FC Groningen strikt naast Matusiwa ook Lundqvist'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 13:52vr 07-06-2019 om 13:52

FC Groningen gaat vrijdagmiddag twee nieuwe spelers presenteren. Dat meldt RTV Noord. Azor Matusiwa, die overkomt van Ajax, is één van hen.

De andere nieuweling van Groningen is een 'buitenlandse middenvelder'. Wie dat is, is vooralsnog onduidelijk. Vrijdag zullen de twee spelers gepresenteerd worden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is ook nog onbekend hoe laat dat zal gebeuren. Volgens RTV Noord was technisch directeur Mark-Jan Fledderus niet bereikbaar voor commentaar.

Groningen neemt Matusiwa over van Ajax. Het afgelopen half jaar speelde de 21-jarige middenvelder op huurbasis bij De Graafschap. Hoewel de club degradeerde, liet Matusiwa een goede indruk achter. Groningen versterkte zich eerder met Gabriel Gudmundsson. Het Zweedse toptalent, één jaar jonger dan Matusiwa, maakt de overstap van Halmstads BK.

Naast de spelersgroep krijgt de technische staf van Groningen volgend seizoen een nieuw gezicht. Danny Buijs blijft aan als hoofdtrainer, maar zijn assistenten Hennie Spijkerman en Peter Hoekstra worden vervangen door Adrie Poldervaart en Alfons Arts.

Update 13.52: De 'buitenlandse middenvelder' die FC Groningen vrijdagmiddag gaat presenteren is Ramon Pascal Lundqvist. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De 22-jarige Zweed komt over van het gedegradeerde NAC Breda, waar hij in januari nog voor 2,5 jaar tekende. Lundqvist speelde in dienst van NAC zeventien Eredivisie-duels. Daarin gaf hij vier assists.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws