Gepasseerd door Koeman: 'Ik begrijp wel dat er niet gewisseld wordt, logisch'

Gepasseerd door Koeman: 'Ik begrijp wel dat er niet gewisseld wordt, logisch'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 11:35vr 07-06-2019 om 11:35

Donny van de Beek kan begrip opbrengen voor het besluit van bondscoach Ronald Koeman om hem niet in de basis te zetten voor de Nations League-clash tussen Nederland en Engeland (3-1). Na 68 minuten viel de Ajacied in.

"Het is een keuze, natuurlijk. Die andere jongens hebben het ook heel goed gedaan in de laatste wedstrijden. Ik begrijp wel dat er niet gewisseld wordt, dat is logisch", reageert Van de Beek bij FOX Sports. "Ik snap deze keuze ook goed. Iedereen zal moeten bikkelen voor zijn plek."

De 22-jarige middenvelder sprak deze week met Koeman. "We hebben het wel over bepaalde dingen, dat ik een goede vorm heb en een optie voor hem ben. Per wedstrijd moeten we dat zien. Als ik erin kom, moet ik iets toevoegen aan het elftal."

Van de Beek kwam na 68 minuten in het veld voor Marten de Roon en gaf Oranje een impuls. "Dat moet ook als je erin komt, de trainer zei dat we energie moesten geven", zegt hij. In de tweede helft had Van de Beek kunnen scoren. "Ik had die ene er al in kunnen schieten. De bal viel net wat hoog, waardoor ik 'm moest afdrukken."

Poll

Hoort Van de Beek tegen Portugal in de Oranje-basis?

(2745 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws