'Ik ken spelers die minder hard schieten dan dat De Ligt kopt, beestachtig'

'Ik ken spelers die minder hard schieten dan dat De Ligt kopt, beestachtig'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 12:24vr 07-06-2019 om 12:24

Ronald de Boer en Hans Kraay jr. zijn ondersteboven van Matthijs de Ligt. De Oranje-verdediger kopte donderdagavond de gelijkmaker binnen tegen Engeland.

"Maguire en Stones (verdedigers van Engeland, red.) zijn goede koppers, dus je zou zeggen: als je timing goed is en je een beetje slim bent, moet je De Ligt wel tegen kunnen houden", zegt De Boer bij FOX Sports. Toch scoorde De Ligt uit de corner van Memphis Depay. "Hij loopt zó goed weg."

"Hij weet precies op het juiste moment het sprintje te maken", analyseert De Boer "En dan die aanzet omhoog... Dat kun je niet leren, dat hebben sommigen gewoon. Die springen net iets eerder dan de ander. Hij heeft het van jongs af aan waarschijnlijk één keer goed meegemaakt en dat verleert hij niet meer."

Kraay kijkt zijn ogen uit. "Ik ken spelers die minder hard schieten dan dat De Ligt kopt. Het is nooit een schampertje, het is altijd zo beestachtig", aldus de analist. De Ligt maakte in de Champions League-wedstrijden van Ajax tegen Juventus en Tottenham Hotspur ook al een belangrijke goal met het hoofd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws