'Ik heb mijn contract ingeleverd en hoopte dat we in de Eredivisie zouden blijven'

'Ik heb mijn contract ingeleverd en hoopte dat we in de Eredivisie zouden blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 12:38vr 07-06-2019 om 12:38

De degradatie van Excelsior laat Adrie Poldervaart niet koud. Begin april besloot de trainer zijn contract in te leveren om een schokeffect te veroorzaken.

Poldervaart werd opgevolgd door Ricardo Moniz, waarna Excelsior in de nacompetitie tegen RKC Waalwijk onderuit ging. De Kralingers spelen volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "Het doet mij veel", zegt Poldervaart tegen RTV Rijnmond over het slot van het seizoen.

"Omdat het mijn club is. Ik ben opgestapt, heb mijn contract ingeleverd en hoopte daarmee te bewerkstelligen dat de club zou opstaan en er in zou blijven. Daar had ik het volste vertrouwen in. Het einde is pijnlijk en confronterend."

Bij zijn vertrek stond Excelsior nog boven de degradatiestreep, met evenveel punten als het seizoen ervoor. Toch stapte Poldervaart op. "Puur naar cijfers kijkend was het niet zo slecht. Maar het gevoel wat ik had speelde al langer."

"Het besluit was niet op basis van emotie. Ik ben een zeer rationeel denkend mens, daarom botst dat weleens met mensen die alleen op basis van emotie handelen en conclusies trekken. Ik plaats altijd de ratio boven de emotie", besluit de nieuwe assistent-trainer van FC Groningen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws