'Real Madrid werkt aan grootschalige 'operación salida': 300 miljoen euro'

'Real Madrid werkt aan grootschalige 'operación salida': 300 miljoen euro'

07-06-2019 13:35
52

Real Madrid werkt na de komst van Eder Militão, Rodrygo Goes en Luka Jovic aan 'Operación Salida'. Dat meldt Marca. De Spaanse grootmacht wil in de selectie ruimte maken voor meer aankopen, zoals Eden Hazard en Ferland Mendy.

De selectie van Real Madrid telt op dit moment 25 spelers. Omdat liefst elf spelers terugkeren van een huurperiode, puilt de groep van trainer Zinedine Zidane uit. In totaal zouden zo'n tien spelers mogen vertrekken bij Real. Onder hen zijn Keylor Navas, die in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain, en Internazionale-doelwit Nacho Fernandez.

Ook Gareth Bale, Dani Ceballos, Isco, James Rodriguez, Mateo Kovacic, Borja Mayoral, Theo Fernandez en Raul de Tomas mogen bij een goed bod vertrekken uit Bernabéu. Martin Odegaard is een geval apart: Real zou de Noorse uitblinker van Vitesse, die wordt begeerd door Ajax, alleen willen verhuren.

De massale uittocht is volgens Marca niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk. Door de regels rond Financial Fair Play is het doel om deze zomer 300 miljoen euro binnen te harken. Met de komst van Militão, Rodrygo en Jovic gaf Real al 155 miljoen euro uit. Daar komt binnenkort waarschijnlijk nog de 100 miljoen van Hazard en 55 miljoen van Mendy bij.