De Graafschap verrast en kiest voor Telstar-trainer Snoei als opvolger De Jong

De Graafschap verrast en kiest voor Telstar-trainer Snoei als opvolger De Jong

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 14:54vr 07-06-2019 om 14:54

Mike Snoei is verrassend aangesteld als de nieuwe trainer van De Graafschap. De 55-jarige Rotterdammer tekent in Doetinchem een contract tot de zomer van 2021.

Telstar bevestigt de overstap van Snoei vrijdag. De Graafschap liet nog niets van zich horen. Snoei wordt in Doetinchem de opvolger van Henk de Jong. De afgelopen twee seizoenen was hij werkzaam bij Telstar, dat onder zijn leiding op de zesde en vijftiende plaats eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen dolf Telstar in de play-offs het onderspit tegen De Graafschap.

"De goede resultaten van de laatste twee seizoenen hebben we niet geheim kunnen houden", reageert algemeen directeur Pieter de Waard toe op de officiële website van Telstar.

De aanstelling van Snoei markeert het einde van een lange zoektocht voor De Graafschap. Nadat De Jong begin maart liet weten dat hij zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen, speurde manager voetbalzaken Peter Hofstede naar een nieuwe trainer. Jurgen Streppel was de topfavoriet om aan de slag te gaan in De Vijverberg, maar tot een akkoord kwam het niet. De Graafschap schakelde daarna over naar Snoei.

Snoei was eerder hoofdtrainer bij Vitesse, Sparta en Go Ahead Eagles. In Arnhem en Rotterdam was hij ook werkzaam in de jeugd. Snoei heeft een huis in Didam, wat een tiental kilometers van Doetinchem ligt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws