Trekker, trein en taxi: productief FC Groningen kondigt opnieuw transfer aan

Trekker, trein en taxi: productief FC Groningen kondigt opnieuw transfer aan

07-06-2019 15:32
30

FC Groningen heeft vrijdagmiddag opnieuw een speler gepresenteerd. Niet alleen Azor Matusiwa, ook Ramon Pascal Lundqvist komt de gelederen van de Trots van het Noorden versterken.

Waar Matusiwa op de trekker zijn entree maakte, arriveert Lundqvist met de trein en de taxi. De 22-jarige Zweed komt over van NAC Breda, dat hem afgelopen winter nog overnam van PSV. Hoeveel de gedegradeerde Bredanaars overhouden aan de transfers, laat FC Groningen vooralsnog in het midden. De nummer acht van het voorbije Eredivisie-seizoen belegt later op de vrijdagmiddag een persconferentie, waarin de komst van Matusiwa en Lundqvist nader wordt toegelicht.

De ploeg van Danny Buijs heeft nu drie spelers voor komend seizoen gecontracteerd: Gabriel Gudmundsson kwam onlangs al over van het Zweedse Halmstads BK. Julian Chabot (Sampdoria) en Ludovit Reis (FC Barcelona) keerden FC Groningen juist de rug toe, voor een totaalbedrag van bijna zeven miljoen euro. Ook Kevin Begois (gestopt), Mimoun Mahi (FC Zürich) en Ahmad Mendes Moreira (transfervrij) keren niet terug in het Hitachi Capital Mobility Stadion.