Dickpics voor Hoogendijk: 'Ik kon het niet laten: nou, noem je dit groot?'

Dickpics voor Hoogendijk: 'Ik kon het niet laten: nou, noem je dit groot?'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 15:50vr 07-06-2019 om 15:50

Voormalig Oranje-international Anouk Hoogendijk krijgt regelmatig vervelende, seksueel getinte berichten via social media binnen, vertelt ze aan VICE Sports. De ex-middenveldster van onder meer FC Utrecht, Ajax en Arsenal deinst er echter niet voor terug om haar volgers op hun nummer te zetten.

Hoogendijk, tegenwoordig actief als analist bij dameswedstrijden, wordt zo nu en dan bestookt met dickpics. "Laatst kreeg ik er weer eentje en schreef hij: ik word heel groot van jou. Ik kon het niet laten om te reageren: nou, noem je dit groot?", vertelt de 34-jarige Utrechtse. Een andere volger vroeg Hoogendijk of zij hem 'in zijn ballen willen trappen'. "Ik vind het ook grappig om dit soort gesprekken in mijn stories te delen, dat werkt wel als je van dat soort figuren af wil komen."

Ook als beginnend prof werd Hoogendijk wel eens lastiggevallen. "Ik weet ook nog wel dat we tegen een jongensteam speelden en zij het licht uitdeden toen wij naakt onder de douche stonden", herinnert ze zich. "Dat vonden die gasten hartstikke grappig. Op een gegeven moment klopte één van ons gewoon naakt bij ze aan: hadden jullie nog wat? Die jochies wisten niet waar ze moesten kijken, en toen was het ook meteen klaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws