'Eerst speelt De Roon je kapot, dan een fitte Van de Beek. Ik geef het je te doen'

'Eerst speelt De Roon je kapot, dan een fitte Van de Beek. Ik geef het je te doen'

07-06-2019 16:33
60

Het Nederlands elftal gaat opvallend genoeg beter voetballen wanneer de invallers binnen de lijnen komen, stelt NOS-commentator Jeroen Elshoff vast. Donderdag waren het Donny van de Beek en Quincy Promes die Oranje vanaf de bank een grote impuls gaven.

Elshoff deed namens de NOS commentaar van Nederland-Engeland. "Ik heb het tijdens de wedstrijd ook een paar keer gezegd: laten we niet wanhopen", vertelt hij The Day After in de NOS Voetbalpodcast. "Het Nederlands elftal wordt ook elke keer beter in de tweede helft. Je kunt er ook kritisch naar kijken: waarom heb je altijd een tweede helft nodig om terug te komen in de wedstrijd? Maar het lukt ze toch wel."

Collega Jeroen Stekelenburg zag hoe Van de Beek het verschil maakte, nadat Marten de Roon het voorbereidende werk leverde. "Je hebt De Roon, die een uur lang zichzelf én het Engelse middenveld kapot speelt. Dan ben je al vermoeid en dan komt er nog een fitte Van de Beek aan. Nou, ik geef het je te doen."

De bankzitters van Oranje klagen bovendien niet over hun reserverol, was ook Elshoff opgevallen. "Zijn reactie na afloop zegt weer iets over het respect voor elkaar. Helemaal niet zeuren, niets erover zeggen: iedereen moet voor zijn plekje knokken. Hij zei zelfs dat hij de bondscoach wel begrijpt." Stekelenburg vult aan. "Je hebt nu echt opties: je kunt na 65 minuten een frisse Promes en een frisse Van de Beek brengen. Want die Promes viel ook goed in hè!"