NAC Breda slaat weer toe en haalt doelman: 'Ik hoefde niet lang na te denken'

NAC Breda slaat weer toe en haalt doelman: 'Ik hoefde niet lang na te denken'

07-06-2019 18:11
17

NAC Breda heeft zich versterkt met Nick Olij, maakt het vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige sluitpost komt transfervrij over van AZ en heeft zich tot medio 2021 verbonden aan de Eredivisie-degradant.

Olij, vorig seizoen op huurbasis actief voor TOP Oss, moet samen met Karol Niemczycki uitmaken wie de opvolger van Ajax-huurling Benjamin van Leer onder de lat wordt. Technisch Directeur Tom van den Abbeele heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwste aanwinst. "Met het aantrekken van hem zijn we nu in ieder geval al verzekerd dat komend seizoen één van de cruciale posities binnen de lijnen is ingevuld", laat hij weten aan de NAC-site.

De doelman zelf is blij met zijn transfer: zijn eerste seizoen onder de rivieren smaakte naar meer, vertelt hij aan zijn nieuwe werkgever. "Op het moment dat NAC mij benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Voor mij is dit in veel opzichten een fantastische stap. Spelen in het Rat Verlegh Stadion lijkt mij super, daar kijk ik echt naar uit." Olij moest de laatste fase van het seizoen in Oss nog missen vanwege een armbreuk. "Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn herstel, ik kan niet wachten om te beginnen aan de voorbereiding."

NAC haalde eerder deze week rechtsback Robin Schouten op bij Jong Ajax.