Punt van kritiek op spel De Jong: 'Daar werd ik een beetje moe van'

Punt van kritiek op spel De Jong: 'Daar werd ik een beetje moe van'

07-06-2019 20:33
57

Jan Boskamp vond dat het Nederlands elftal na het inbrengen van Donny van de Beek en Quincy Promes veel beter ging spelen. Daarnaast plaatst hij een kritische noot bij het spel van Frenkie de Jong.

"Na de wissels vond ik echt dat ze beter gingen spelen. Er zat meer diepte in. De mensen die moesten opstaan, stonden weer op. Dan zie je dat je die Engelsen de tweede helft en in de verlenging niet meer aan de bal komen", vertelt hij voor de camera van Veronica Inside.

Vooral Van de Beek kon Boskamp bekoren. "Het is mijn favoriete speler. Waarom? Hij jaagt je op, hij voetbalt zonder bal, hij komt in de zestien meter. Dat zag je ook met Promes, dat hij diepgang had. Ineens was dat waar je op zat te wachten er. Dat kwam door die twee wissels."

Boskamp vond verder vooral Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Daley Blind goed spelen. Op De Jong had hij wel een puntje van kritiek. "Ik vond hem de tweede helft en in de verlenging veel beter dan de eerste helft. De tweede helft speelde hij weervooruit, de eerste helft gaf hij ontzettend veel ballen breed. Daar werd ik een beetje moe van, moet ik eerlijk zeggen."