Advocaat: 'Je kunt je afvragen of dit systeem wel zo eerlijk is'

Advocaat: 'Je kunt je afvragen of dit systeem wel zo eerlijk is'

07-06-2019 21:50
62

Als het aan FC Utrecht-aanvoerder WIllem Janssen ligt gaat de KNVB de play-offs voor Europees voetbal onder de loep nemen. De verdediger eindigde dit seizoen als zesde, maar won vervolgens de play-offs met FC Utrecht.

In tien jaar play-offs voor Europa League is het slechts één club gelukt zich vervolgens te plaatsen voor de groepsfase van het toernooi. "Er moet nog eens goed naar worden gekeken. Het zegt natuurlijk wel iets dat het maar één ploeg is gelukt in tien jaar tijd", aldus Janssen tegenover Voetbal International. "Voor het Nederlandse voetbal zou het qua uitstraling en aantal punten uiteraard goed zijn als dat vaker gebeurt. Het wordt ook nu weer een moeilijke weg."

Ook Dick Advocaat pleit voor verandering. "Ik denk dat het beter is om via de ranglijst gewoon de sterkste eruit te halen", stelt hij. "Een seizoen is een seizoen, die clubs zijn over een heel jaar niet voor niks op bepaalde posities terecht gekomen. Ik ben blij natuurlijk, maar je kan je afvragen of dit systeem zo eerlijk is nu steeds blijkt dat de clubs die het beste eindigen geen prijs krijgen."