'Koeman wijzigt Nederlands elftal op één positie voor finale tegen Portugal'

'Koeman wijzigt Nederlands elftal op één positie voor finale tegen Portugal'

08-06-2019 07:00
125

Ondanks de slijtageslag tegen Engeland en de vele kilometers die de spelers van het Nederlands elftal al in de benen hebben, hoeft bondscoach Ronald Koeman weinig te sleutelen aan zijn opstelling, vermoedt het Algemeen Dagblad. Hij voert slechts één wijziging door.

Nederland neemt het zondagavond in Estádio do Dragão op tegen Portugal in de finale van de Nations League. Koeman kiest vermoedelijk voor vrijwel dezelfde spelers die ook tijdens de 3-1 zege tegen Engeland op het veld stonden. Alleen Quincy Promes is nieuw in het elftal. Hij vervangt Steven Bergwijn. De PSV-aanvaller zat er helemaal doorheen na de verlenging tegen The Three Lions, liet de keuzeheer al weten.

"We zullen goed moeten kijken wie we opstellen", zegt Koeman over de fitheid van zijn spelers. Hij lijkt Donny van de Beek ondanks zijn sterke invalbeurt dus opnieuw op de bank te zetten. De voorkeur gaat uit naar een middenveld bestaande uit Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Oranje kan na het EK 1988 de tweede prijs in zijn historie winnen.

Bij Portugal is Cristiano Ronaldo de grote blikvanger. Een andere smaakmaker in het elftal is Bernardo Silva van Manchester City. Wonderkind João Felix lijkt op de bank te beginnen.

Vermoedelijke opstellingen

Portugal: Rui Patricio, Semedo, Fonte, Ruben Dias, Guerreiro; Bruno Fernandes, Carvalho, Bernardo Silva, Ruben Neves; Dyego Sousa, Ronaldo

Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Promes, Memphis, Babel