Koeman: 'De Roon verdient het om te spelen, maar Van de Beek eigenlijk ook'

Koeman: 'De Roon verdient het om te spelen, maar Van de Beek eigenlijk ook'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 08:08za 08-06-2019 om 08:08

Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat het Nederlands elftal de Nations League kan winnen, maar is beducht voor tegenstander Portugal in de finale. Hij weet al waar de sleutel ligt, zondagavond in het Estádio do Dragão.

"Je kunt wel beter voetballen dan Portugezen, dat heb ik deze week ook Zwitserland zien doen in veel fases van hun wedstrijd. Maar het gaat om rendement. En daarin zijn Portugezen al vaak ijzersterk gebleken", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. Cristiano Ronaldo maakte tegen de Zwitsers weer eens het verschil, maar Oranje heeft met Virgil van Dijk een topverdediger in huis.

"Maar het wordt geen wedstrijd Van Dijk-Ronaldo, maar Nederland-Portugal", benadrukt Koeman in De Telegraaf. "Het beste wat we kunnen doen, is veel in balbezit zijn zodat Ronaldo niet gevaarlijk kan worden. En laat daar nu juist de kracht van dit Oranje liggen. Wij kunnen die eerste Nations League zeker winnen. Met dit Oranje ben ik daarvan overtuigd. Ook in Portugal tegen Portugal."

Koeman zag Davy Pröpper, Donny van de Beek en Quincy Promes tegen Engeland uitstekend invallen. Vooral op het middenveld heeft hij wat te kiezen. "Marten de Roon verdient het om te spelen, maar Davy hoort eigenlijk ook in de basis. De vastigheid aan de bal die Pröpper brengt, dat is een wapen. En Van de Beek is hetzelfde verhaal, die hoort ook bij de eerste elf."

"Maar dat is de onderlinge competitie die we hebben en die we willen. Ik ben coach, moet keuzes maken. En die maak ik ook", besluit Koeman.

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws