BBC: Real Madrid betaalt 168 miljoen om eenjarig contract Hazard af te kopen

BBC: Real Madrid betaalt 168 miljoen om eenjarig contract Hazard af te kopen

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 08:56za 08-06-2019 om 08:56

Real Madrid tast veel dieper in de buidel voor Eden Hazard dan verwacht. Volgens het doorgaans betrouwbare BBC zijn de eerdere schattingen over de transfersom voor de 28-jarige Rode Duivel te voorzichtig.

De Britse omroep weet dat het bedrag dat Chelsea ontvangt de 150 miljoen pond kan overschrijden. Dat is omgerekend 168 miljoen euro. Real Madrid betaalt in eerste instantie 100 miljoen voor Hazard, maar door bonussen kan dat bedrag flink oplopen. In totaal dus met 68 miljoen. Daarmee tast de Spaanse grootmacht diep in de buidel voor de aanvallende middenvelder, die nog maar een eenjarig contract had op Stamford Bridge.

Real Madrid en Chelsea maakten de lang verwachte deal vrijdagavond bekend. Hazard tekent een contract voor vijf jaar in het Estadio Santiago Bernabéu, mits hij de medische keuring met goed gevolg doorstaat. De Belg speelde sinds 2012 voor Chelsea, dat hem overnam van Lille. In 352 officiële duels voor The Blues scoorde hij 110 keer. Hazard was vorige week nog twee keer trefzeker in de Europa League-finale tegen Arsenal.

Met de komst van Hazard lopen de transferuitgaven bij Real al aardig op deze zomer. Eerder werden Luka Jovic (60 miljoen), Éder Militão (50 miljoen) en Rodrygo (45 miljoen) vastgelegd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws