Montenegrijnse bondscoach laat EK-kwalificatieduel schieten en wordt ontslagen

Montenegrijnse bondscoach laat EK-kwalificatieduel schieten en wordt ontslagen

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 11:22za 08-06-2019 om 11:22

De nationale voetbalbond van Montenegro moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. De bond heeft de vorige bondscoach Ljubisa Tumbakovic ontslagen omdat hij verstek liet gaan tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Kosovo.

Tumbakovic weigerde zijn ploeg te coachen in het EK-kwalificatieduel van vrijdagavond omdat hij als Montenegrijn met een Servische afkomst Kosovo niet erkent als volwaardig land, schrijven diverse media, waaronder De Telegraaf. Ook twee spelers van het Montenegrijnse elftal, te weten Filip Stojkovic en Mirko Ivanic, boycotten het duel. De voetbalbond van Montenegro heeft daarop besloten om Tumbakovic te ontslaan.

In een statement op de officiële website van de FSCG, de voetbalbond van Montenegro, valt te lezen dat 'de afmelding de bond onaangenaam verraste' en dat Tumbakovic 'contractbreuk heeft gepleegd door zijn professionele plicht niet te vervullen'. Het is nog onduidelijk welk lot het tweetal spelers dat de wedstrijd boycotte ten deel zal vallen. Het duel in Podgorica tussen Montenegro en Kosovo eindigde in 1-1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws