Vasthoudendheid FC Groningen beloond: 'Direct na het seizoen kwamen ze weer'

Vasthoudendheid FC Groningen beloond: 'Direct na het seizoen kwamen ze weer'

08-06-2019 12:42
12

Ramon Pascal Lundqvist rondde vrijdagmiddag zijn tweede Eredivisie-transfer in een half jaar tijd af. De 22-jarige Zweed verruilde PSV afgelopen seizoen voor NAC Breda, maar kiest na de degradatie van de Bredanaars voor FC Groningen.

De jeugdinternational van Zweden arriveerde met de trein in Groningen en zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis. Lundqvist had afgelopen zomer al naar Groningen kunnen verhuizen, vertelt hij aan Fotbollskanalen. "Toen hadden ze ook interesse, maar ik had mijn woord al aan NAC gegeven. Toen het seizoen voorbij was, hebben ze vrijwel meteen opnieuw contact opgenomen."

Lundqvist is blij dat hij een stap omhoog heeft kunnen zetten. "Volgens mij zien ze mij als een belangrijke speler. FC Groningen heeft net een speler verkocht die op mijn positie speelt (Mimoun Mahi, red.), dus dat ziet er goed uit. Ik zie het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet." De aanvallende middenvelder komt bovendien een landgenoot tegen: Gabriel Gudmundsson maakt de overstap van Halmstads BK. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar het is leuk om een andere Zweed tegen te komen. Ik heb hier altijd met Denen en IJslanders samengespeeld, maar nog nooit met een Zweed."