Van der Sar baalt: 'Iemand moet me uitleggen waarom Valencia meer recht heeft'

Van der Sar baalt: 'Iemand moet me uitleggen waarom Valencia meer recht heeft'

08-06-2019 13:30
235

Ajax-directeur Edwin van der Sar zou graag zien dat de opzet van de Champions League-kwalificatie veranderd wordt. De verhouding tussen de absolute toplanden en de kleinere landen is volgens de oud-doelman scheef.

Landen als Engeland, Spanje en Duitsland zijn al verzekerd van vier afgevaardigden in de groepsfase, terwijl Ajax eerst nog twee voorrondes door moet zien te komen. "Iemand moet me maar eens uitleggen waarom de nummer vier van Spanje (Valencia, red.) daar meer recht op heeft dan de kampioen van Oostenrijk (FC Salzburg, red.)", wordt Van der Sar, onlangs aanwezig bij een meeting van de European Club Association (ECA), geciteerd door het medium Internews. "Het voetbal moet ook in landen als Zwitserland, België, Turkije en Nederland de kans krijgen om zich te ontwikkelen."

De Ajax-directeur wijst op zijn eigen club, die na de Europa League-finale van 2017 en de Champions League-campagne van dit seizoen 'gewoon' weer moet aansluiten in de voorrondes van het miljardenbal. "We komen niet allemaal uit Manchester of Londen. Clubs moeten de kans krijgen om te groeien en dat kan alleen door stabiliteit te garanderen", wordt hij geciteerd door de clubsite van Juventus.

No Poll