Ronaldo prijst uitstekend Oranje: 'Maar wij kunnen thuis kampioen worden'

Ronaldo prijst uitstekend Oranje: 'Maar wij kunnen thuis kampioen worden'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 16:53za 08-06-2019 om 16:53

Cristiano Ronaldo prijst het Nederlands elftal in aanloop naar de finale van de Nations League zondagavond in Porto. De 34-jarige superster van Portugal hoopt dat het thuisvoordeel de doorslag geeft.

"Nederland is een uitstekend team", zegt Ronaldo op de website van de UEFA. "Ze spelen behoorlijk goed. Ik heb ze de laatste wedstrijden gezien en ze hebben een sterke selectie met fantastische spelers, zowel jonge spelers als meer ervaren krachten. We weten dat zij een lastige tegenstander zullen zijn, maar dat geldt andersom ook. Zo werkt het in finales."

Ronaldo staat al voor de derde keer in een finale met Portugal. Het EK 2004 in eigen land ging nog verloren, maar drie jaar geleden was Portugal wel de beste van Europa. "Het is een enorme eer om het shirt van Portugal aan te trekken, het is een ander gevoel dan clubvoetbal. Het is ons land: mijn familie is Portugees, mijn vrienden zijn Portugees. Het is speciaal om voor je land te spelen."

"En nu er een prijs op het spel staat is het nog specialer", vervolgt Ronaldo, die Zwitserland de das omdeed in de halve finale met een hattrick. "Ik hoop twee van mijn drie finales te winnen. We zijn positief, we spelen thuis. Ik hoop dat er een geweldige sfeer is in het stadion. Samen kunnen we kampioen worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws