Guardiola bevestigt dat hij bij City blijft: 'Italië zelfde als Spanje denk ik'

Guardiola bevestigt dat hij bij City blijft: 'Italië zelfde als Spanje denk ik'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 17:30za 08-06-2019 om 17:30

Pep Guardiola heeft het laatste restje twijfel over zijn toekomst weggenomen. De Catalaanse manager bevestigt op de website van Manchester City dat hij ook de komende jaren aan het roer staat in het Etihad Stadium.

Guardiola werd in Italië gelinkt aan een overstap naar Juventus, al lijkt de Italiaanse kampioen inmiddels te zijn doorgeschakeld naar Maurizio Sarri. "Er is geen betere plek in de wereld om te werken als manager dan in Engeland", steekt Guardiola van wal. "Ik kan het vooralsnog alleen vergelijken met Spanje en Duitsland, maar Italië zou denk ik te vergelijken zijn met Spanje."

"In andere landen word je uitgefloten als je niet wint, maar hier blijft iedereen je steunen. Het is alsof ik elke week een blauw shirt draag en een van de supporters ben", vervolgt de succescoach, die de omstandigheden in Manchester 'ideaal' vindt. "Ik herinner me mijn eerste jaar waarin we van AS Monaco verloren in de Champions League. We deden het ook niet goed in de Premier League en wonnen geen prijs, maar we werden altijd gesteund. Dat zal ik nooit vergeten."

"Het belangrijkste is dat we een 'idee' hebben", stelt Guardiola. "Bij sommige clubs is het goed als je wint en slecht als je verliest, maar dat is hier niet zo. Dat is waarom ik hier graag wilde werken. Ik weet niet hoe het bij andere Engelse clubs is, maar Engeland is perfect voor mij. Dat is waarom ik blij ben te kunnen zeggen dat ik ook de komende twee seizoenen het publiek en de club wil belonen voor hun steun."

Guardiola ziet nog een belangrijke uitdaging bij City. "Mensen in Engeland zeiden eerst dat je niet tot de grootste coaches behoort totdat je de Premier League wint, nu zeggen ze dat over de Champions League. Ik accepteer die uitdaging."

Poll

Winnen Guardiola en City komend seizoen de Champions League?

(511 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws