Noord-Ierland wint in groep met Nederland; Oranje nu op zes punten achterstand

Noord-Ierland wint in groep met Nederland; Oranje nu op zes punten achterstand

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 20:14za 08-06-2019 om 20:14

Noord-Ierland heeft met een late zege in en tegen Estland (1-2) de druk op Nederland gehouden. De eilandbewoners hebben in groep C, de EK-kwalificatiegroep waarin ook Oranje actief is, nu negen punten uit drie wedstrijden.

Noord-Ierland zet Oranje onder druk
Het leek de goede kant op te gaan voor Oranje toen Konstantin Vassiljev Estland in de eerste helft op voorsprong zette, maar in het laatste kwartier draaiden Conor Washington en Josh Magennis het duel toch om in het voordeel van de Noord-Ieren: 2-1. Daarmee pakt de ploeg van bondscoach Michael O'Neill voor de derde keer op rij het volle pond en moet Oranje in de achtervolging. De formatie van Ronald Koeman staat met een wedstrijd minder gespeeld nu zes punten achter op Noord-Ierland, dat bovenaan staat in groep C.

Rusland haalt de tien net niet
In groep I, de poule waarin België actief is, heeft Rusland de zwakke broeders van San Marino met 9-0 naar huis gestuurd. Enige smetje op de zege was het feit dat de Russen de grens van tien doelpunten niet wisten te slechten. Artjom Dzjuba (vier goals) en ex-Feyenoorder Fedor Smolov (twee treffers) waren belangrijk voor de Russen, die door hun zege op gelijke hoogte komen met de Belgen. Onze zuiderburen hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

Overige uitslagen:
Kroatië-Wales 2-1
IJsland-Albanië 1-0
Armenië-Liechtenstein 3-0
Azerbeidzjan-Hongarije 1-3
Finland-Bosnië en Herzegovina 2-0
Moldavië-Andorra 1-0

Lees meer over: Noord Ierland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws