Ajax met de grond gelijk gemaakt in Roemenië: 'Ze hebben geen respect voor ons'

Ajax met de grond gelijk gemaakt in Roemenië: 'Ze hebben geen respect voor ons'

08-06-2019 20:50
194

Mircea Lucescu spreekt schande van de handelswijze van Ajax. De Amsterdammers willen niet dat Razvan Marin, de van Standard Luik overgekomen Roemeen, deze zomer meedoet aan het EK onder 21 zodat hij inzetbaar is in de voorronde van de Champions League.

Dat besluit kan niet op goedkeuring rekenen van Lucescu, die veel invloed geniet in Roemenië. Hij won als trainer de UEFA Cup met Shakhtar Donetsk. "Een onbegrijpelijk besluit van Ajax", zegt de oefenmeester in de Roemeense krant Gazeta Sporturilor. "Op deze manier zorgen ze ervoor dat een jonge voetballer een kans mist om tegen de beste spelers van zijn leeftijd te spelen."

Wedden

Meer odds

De 73-jarige trainer is daarmee nog niet klaar met Ajax. De beslissing om Marin deze zomer in Amsterdam te houden zou zelfs 'respectloos' zijn. "Ik vind dat dit een zeer egoïstische keuze is van Ajax. Het getuigt hoe dan ook van een groot gebrek aan respect voor het land Roemenië."

De transfer van Marin werd in april afgerond. Ajax betaalde ongeveer 12,5 miljoen euro voor de middenvelder aan Standard Luik, waarna Marin een contract voor vijf jaar ondertekende in de Johan Cruijff Arena.