The Sun: Manchester City is op oorlogspad en klopt aan bij de bank voor lening

The Sun: Manchester City is op oorlogspad en klopt aan bij de bank voor lening

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 22:05za 08-06-2019 om 22:05

Manchester City lijkt van plan om deze zomer de portemonnee te trekken. De kersverse treble-winnaar heeft volgens The Sun aangeklopt bij Barclays voor een miljoenenlening.

Hoeveel The Citizens gaan lenen bij de bank, die saillant genoeg ook naamgever is van de Premier League, is niet bekend. The Sun weet echter te melden dat de regerend landskampioen de nog te ontvangen televisiegelden gebruikt als onderpand.

Dit soort financiële constructies zijn niet ongebruikelijk in de Premier League, maar voor Manchester City is het pas de tweede keer dat het aanklopt voor een dergelijke lening. Ook vorig seizoen kregen The Citizens een financiële injectie, waarna Riyad Mahrez voor ruim 67 miljoen euro werd opgehaald bij Leicester City.

Dat een kapitaalkrachtige club als Manchester City geld leent, is volgens The Sun een teken aan de wand: de ploeg van Pep Guardiola lijkt van plan om voor vuurwerk te gaan zorgen op de transfermarkt. The Citizens hebben vooralsnog één speler vastgelegd voor komend seizoen: de Amerikaanse doelman Zack Steffen komt voor acht miljoen euro over van het Amerikaanse Columbus Crew.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws