'Ronaldo is een roofdier geworden, lekker voetballen interesseert hem geen reet'

'Ronaldo is een roofdier geworden, lekker voetballen interesseert hem geen reet'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 08:18zo 09-06-2019 om 08:18

Hans Kraay junior ziet dat de speelstijl van Cristiano Ronaldo de afgelopen jaren volledig is veranderd. De Portugese superster richt zich tegenwoordig enkel en alleen op het maken van doelpunten.

"Deze trainer en alle andere trainers hebben geen grip op hem", zegt Kraay bij FOX Sports. "Je hoeft met hem niet structureel te gaan jagen. Dat kan niet. Het geluk van deze trainer is dat Ronaldo een jaar geleden tegen zichzelf heeft gezegd: ik ga in een ploeg spelen waarin het niet draait om de bal veertig meter terug ophalen, zoals Messi bij Argentinië, ik wacht."

"Hij is totaal niet meer geïnteresseerd in 'lekker' voetballen", vervolgt de analist over de 34-jarige aanvaller van Portugal en Juventus. "Hij is een roofdier geworden. Hij wil alleen maar de ballen rond de zestien aan zijn voeten hebben, je opzoeken en hem in de verre hoek duwen. Hij is nog slimmer geworden dan hij al was. Lekker voetballen interesseert hem geen ene reet meer."

Ronaldo neemt het zondagavond met Portugal op tegen Oranje in de finale van de Nations League. Hij was met een hattrick de grote man in de halve eindstrijd tegen Zwitserland woensdag.

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws