Blind bedolven onder complimenten: 'Ik heb 'm wel paar keer voorbij zien komen'

Blind bedolven onder complimenten: 'Ik heb 'm wel paar keer voorbij zien komen'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 08:34zo 09-06-2019 om 08:34

De weergaloze pass met buitenkantje links van Daley Blind op Quincy Promes in de slotfase van het Nations League-duel met Engeland maakte veel indruk. De 29-jarige Ajacied is trots op de complimenten die hij kreeg.

"Ik heb hem wel een paar keer voorbij zien komen op sociale media", glundert de Oranje-international in gesprek met de NOS. "Ik kreeg de bal terug van Promes, zag een klein gaatje en dacht: niet nadenken, maar doen. Ik ben blij dat het gewaardeerd werd. Een compliment krijgen is altijd leuk", doelt hij onder meer op de complimenten uit Engeland.

Blind ziet dat de sfeer rond Oranje onder bondscoach Ronald Koeman in positieve zin is omgeslagen. "Ik ben blij om er deel van uit te maken. Het is een nieuw elftal met nieuwe talenten en andere sterkhouders. Iedereen komt weer met veel plezier bij Oranje." De linkspoot hoopt dat het resulteert in een prijs. Zondagavond is Portugal de tegenstander in de finale van de Nations League.

Niet iedereen zag de kansen zo zonnig in, toen het Nederlands elftal werd ingedeeld in een groep met Frankrijk en Duitsland, de laatste twee wereldkampioenen. "Toen was iedereen sceptisch over onze kansen. Er werd zelfs gezegd en geschreven dat we moesten vrezen voor degradatie. Het is niet makkelijk geweest om hier te komen en een prijs winnen met je land is toch wel echt speciaal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws