Onrust in Noorwegen: Odegaard haalt hard uit naar Gouden Bal-winnares

Onrust in Noorwegen: Odegaard haalt hard uit naar Gouden Bal-winnares

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 09:35zo 09-06-2019 om 09:35

Ballon d'Or-winnares Ada Hegerberg is de grote afwezige tijdens het WK in Frankrijk. De speelster van Olympique Lyon leeft al enige tijd in onmin met de Noorse voetbalbond en uitte onlangs opnieuw kritiek. Tot grote onvrede van Martin Odegaard.

De 23-jarige Hegerberg weigert al sinds 2017 uit te komen voor Noorwegen en is in plaats daarvan actief als analist tijdens het WK. "Ik was mentaal gebroken", zegt de aanvalster over haar periode in het nationale team tegen Morgenbladet. "Ik had een depressief gevoel en had nachtmerries. Dat hoort niet. Ik wist toen dat ik wilde stoppen. Er viel een last van mijn schouders en sindsdien gaat het veel beter."

Hegerberg baalt van de oneerlijke behandeling tussen mannen en vrouwen in Noorwegen, zowel sportief als financieel. Hoewel de bond de vergoeding inmiddels verdubbeld heeft is het voor haar 'niet goed genoeg', benadrukte ze recent nog maar eens in gesprek met CNN. De kritiek valt helemaal verkeerd bij Odegaard, die vraagtekens plaatst bij de timing van Hegerberg.

"Misschien kun je iets beters vinden om te doen dan de voorbereiding van de nationale ploeg op het WK verstoren", richt de aanvallende middenvelder van Real Madrid zich tot de Gouden Bal-winnares. "Zij hebben zich geplaatst voor het WK, een van de beste dingen die een voetballer kan ervaren. Ze hebben al genoeg negatieve aandacht gekregen. Ze verdienen beter."

"Dat jij juist nu zo'n interview geeft is compleet onbegrijpelijk", hekelt Odegaard zijn landgenote. "De timing is verschrikkelijk. De keuze om niet voor Noorwegen te spelen is van jou, maar respecteer Noorwegen en je nationale team. Het is genoeg nu", aldus de Noorse international, die het afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor Vitesse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws