'Rode' Boulahrouz: 'En geel voor Figo na een kopstoot... Waar ben je mee bezig?'

'Rode' Boulahrouz: 'En geel voor Figo na een kopstoot... Waar ben je mee bezig?'

09-06-2019 10:35
13

Khalid Boulahrouz is dertien jaar na dato nog steeds gepikeerd over het verloop van de beruchte WK-wedstrijd tussen Nederland en Portugal. De inmiddels 37-jarige oud-verdediger is één van de vier spelers die rood kreeg tijdens de beruchte Slag van Nürnberg.

De Kannibaal kreeg al vroeg in de wedstrijd geel, nadat hij een jonge Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd schopte. Na rust kon Boulahrouz douchen, na een ogenschijnlijk onschuldig duel met Luis Figo. "Die eerste kaart was terecht, maar die tweede… Figo maakte theater en die scheidsrechter (Valentin Ivanov, red.) trapte erin. Ik weet niet waar de man mee bezig was, maar hij trapte in al die geintjes van de Portugezen", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Als Figo Mark van Bommel een kopstoot geeft, krijgt hij geel… Waar ben je dan mee bezig?"

Figo kreeg de elleboog van Boulahrouz in zijn gezicht en ging naar de grond. De toenmalige verdediger van Hamburger SV baalt nog steeds van de actie van zijn tegenstander. "Het erge is: je wéét het van Figo en op een of andere manier krijgt hij het toch weer voor elkaar en kon ik inrukken met rood. Ze zeggen dat het bij voetbal hoort, dat theater, ik vind dat onzin." Boulahrouz had na afloop dan ook weinig zin om de tegenstander te feliciteren. "Na al dat theater en gedoe. Ik was zó teleurgesteld… Ik ben direct de kleedkamer in gegaan."

Oranje kan zondagavond in Porto 'revanche' nemen op de Portugezen: de finale van de Nations League begint om 20.45 uur.