Kraay niet helemaal gerust: 'Zes punten achter Noord-Ierland, windkracht 14 tegen'

Kraay niet helemaal gerust: 'Zes punten achter Noord-Ierland, windkracht 14 tegen'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 11:29zo 09-06-2019 om 11:29

Nederland strijdt voor winst op de eerste Nations League-eindronde aller tijden, maar heeft ondertussen slecht nieuws gekregen uit Talinn en Borisov. Noord-Ierland en Duitsland wonnen op bezoek bij respectievelijk Estland en Wit-Rusland en voerden de druk op Oranje maximaal op.

De ploeg van Ronald Koeman staat drie punten achter op Duitsland en zes op Noord-Ierland, dat wel één wedstrijd meer gespeeld heeft. Oranje reist op 6 september af naar Duitsland en moet het daarna nog twee keer opnemen tegen Noord-Ierland: op 10 oktober in eigen huis en op 16 november in Belfast.

FOX Sports-analist Hans Kraay junior is niet geheel gerust op de confrontatie. "Als je dan een puntje of zes achterstaat, windkracht veertien tegen..." De eveneens bij FOX Sports aangeschoven Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, ziet echter minder beren op de weg. "Je zult dit moeten inhalen en dat is niet lekker. Dit is de toorn van ons nieuwe succes, dat we nu die finaleronde spelen. Aan de andere kant: we moeten niet al te zeer panikeren. Er gaan twee landen door, dat zijn normaal gesproken Nederland en Duitsland. Er is toch niet heel veel reden om aan te nemen dat dit nu anders zal zijn."

Dinsdag, twee dagen na de Nations League-finale, komen Noord-Ierland en Duitsland voor de laatste keer dit seizoen in actie. De Noord-Ieren reizen af naar Wit-Rusland en Die Mannschaft ontvangt Estland in Mainz. Koploper Noord-Ierland speelt na de zomer nog vier kwalificatiewedstrijden: twee keer tegen Oranje en twee keer tegen Duitsland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Oranje bij de eerste twee eindigen in de kwalificatiegroep?

(2796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws