Gewezen ster van Barça en Portugal: 'Club heeft aankopen als De Jong nodig'

Gewezen ster van Barça en Portugal: 'Club heeft aankopen als De Jong nodig'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 12:43zo 09-06-2019 om 12:43

Deco vindt het moeilijk om een favoriet aan te wijzen voor de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland. De voormalig topvoetballer is wel te spreken over Frenkie de Jong.

"Nederland heeft spelers met veel kwaliteit, maar die heeft Portugal ook. Het wordt voor geen van beide teams makkelijk", reageert Deco in gesprek met Sport op de vraag wie hij als favoriet ziet voor de ontmoeting in het Estádio do Dragão zondagavond. De Portugees kijkt uit naar het optreden van De Jong. "Ik houd van hem."

Dat de 22-jarige middenvelder deze zomer de overstap maakt van Ajax naar zijn oude werkgever FC Barcelona, doet Deco goed. "Hij is een geweldige jonge speler en Barça heeft, natuurlijk, meer spelers nodig als ze de Champions League willen winnen. Ze domineren La Liga, maar ja, De Jong is een aanwinst voor de toekomst."

Het is de vraag of Matthijs de Ligt zijn ploeggenoot volgt naar Camp Nou. Deco speelde in Spanje en Engeland, twee landen waarvandaan volop interesse is voor de verdediger. "De Premier League is voor mij de sterkste competitie ter wereld. Maar ik geloof ook dat Barça, Real Madrid en Manchester United de drie grootste clubs ter wereld zijn. Het is moeilijk te vergelijken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws