Steijn volgt Ten Cate op en gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten

Steijn volgt Ten Cate op en gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 13:10zo 09-06-2019 om 13:10

Maurice Steijn verruilt VVV-Venlo definitief voor Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij de opvolger is van de huidige trainer Henk ten Cate. Steijn kiest daarmee voor een financieel aantrekkelijk avontuur.

De 45-jarige Steijn was eerder onder meer in gesprek met PEC Zwolle, maar met de Overijsselse club bereikte hij geen akkoord. Onder Ten Cate eindigde Al Wahda het voorbije seizoen als derde in de competitie. Daarnaast staat de club in de volgende ronde van de Aziatische Champions League, nadat de groepsfase werd overleefd. Daarin is het Al Nassr van Nordin Amrabat en Ahmed Musa de tegenstander.

Voor Steijn komt er een einde aan een periode van vijf seizoenen bij VVV. De succesvolle trainer uit Den Haag leek vorig seizoen al op weg naar de uitgang van De Koel, maar hij kwam er met Feyenoord niet uit over een rol als assistent. Hoewel hij daarop zijn contract verlengde in Limburg, gaat hij nu alsnog het avontuur aan. Steijn leidde VVV in 2017 naar de titel in de Eerste Divisie en hield de club vervolgens twee jaar op rij in de Eredivisie.

De overstap van Steijn naar Al Wahda hing al enige tijd in de lucht. Naar verluidt koopt hij zelf zijn contract af bij VVV. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws