Koeman zette 'wereldtopper' Van Dijk op zijn nummer: 'Moet je maar durven'

Koeman zette 'wereldtopper' Van Dijk op zijn nummer: 'Moet je maar durven'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 13:30zo 09-06-2019 om 13:30

Jan van Halst bewaart uitstekende herinneringen aan de trainer Ronald Koeman. De voormalig middenvelder maakte de huidig bondscoach van Oranje mee bij Ajax.

Van Halst was door voorganger Co Adriaanse verbannen naar kleedkamer twee, maar Koeman haalde hem terug. "Ajax had behoefte aan vieze broekjes, werd toen gezegd", zegt de Ziggo Sport-analist tegen NU.nl. "Koeman houdt wel van mijn type speler. Ik zie overeenkomsten met Marten de Roon bij Oranje. Daar houdt hij toch graag aan vast."

Volgens Van Halst is Koeman wel veranderd als trainer. "Toen hij begon bij Vitesse, was hij vooral trainer/coach. Hij zette zelf de pionnen neer bij de oefeningen. Jaren later trof ik hem als coach van Southampton in De Lutte. Hij had alle tijd voor een praatje, al begon de training al. De jongens regelen het wel, zei hij. Pas bij het partijspel nam hij het heft in handen en je zag aan de spelers: nu is het menens."

Van Halst ziet dat Koeman ook nu precies weet hoe hij moet omgaan met de Oranje-internationals. "Bij bijvoorbeeld Memphis hoor je hem echt niet over zijn gedrag buiten het veld. Die krijgt de vrijheid en ruimte op het veld, maar als hij dat niet terugbetaalt, krijgt hij dat te horen", aldus de oud-middenvelder. "Hetzelfde geldt voor Virgil van Dijk, die in de uitwedstrijd tegen Frankrijk zijn man Olivier Giroud liet lopen, waardoor Oranje verloor."

"Koeman heeft daar direct wat van gezegd. Dat moet je ook maar durven, want Virgil was toen al een wereldtopper. Dat was naar zowel Virgil als naar de rest van het elftal een signaal", besluit Van Halst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws