Stones onder vuur na fout tegen Oranje, steun De Bruyne: 'Bij City is dat prima'

Stones onder vuur na fout tegen Oranje, steun De Bruyne: 'Bij City is dat prima'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 13:54zo 09-06-2019 om 13:54

Kevin De Bruyne heeft het opgenomen voor John Stones, die na zijn fout tegen het Nederlands elftal onder vuur ligt in Engeland. De Belg meent dat de schuld niet alleen bij zijn Manchester City-ploeggenoot ligt, vertelt hij op een persconferentie.

"Ik denk dat het moeilijk te begrijpen is voor mensen. In mijn ogen speelde hij een goede wedstrijd, behalve de fout die hij maakte. Maar als je in een team speelt zoals wij bij City, waar we gewend zijn om onder de druk uit te voetballen en elkaar opties geven, en je dan bij een ander team hetzelfde probeert te doen maar daar niet dezelfde opties krijgt, dan is het erg lastig."

"Iedereen weet wat de sterke punten van John zijn", vervolgt De Bruyne. "Maar hij kan het natuurlijk niet alleen, hij heeft hulp nodig. Dat was volgens mij waar het misging bij die derde goal. De bal die hij aan Barkley gaf, zou bij ons prima zijn. Dan zou de bal vermoedelijk via Fernandinho of Gündogan naar de keeper gaan en dan spelen we onder de druk uit."

"Wij zijn daar aan gewend", legt de 27-jarige middenvelder uit. "Wij trainen daar nu al drie jaar iedere dag op. Ik denk dat mensen naar het hele plaatje moeten kijken, maar natuurlijk oordelen mensen als je een fout maakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws