Engeland klopt Schotland, hattrick-heldin bij Brazilië, Italië zorgt voor stunt

09-06-2019 20:00
39

De Britse derby op het WK Vrouwen tussen Engeland en Schotland is zondagavond geëindigd in een kleine zege voor de Engelsen. Het werd 2-1.

Schotland speelde zondag z'n állereerste wedstrijd ooit op een WK Vrouwen. Het geroutineerde Engeland leek in de eerste helft af te stevenen op een grote zege. Nakita Parris (14e minuut) en Ellen White (40e minuut) scoorden.

Na de pauze begon Schotland van zich af te bijten. Claire Emslie scoorde in de slotfase en daarna volgden nog een aantal spannende minuten. WK-debutant Schotland slaagde er echter niet meer in om de gelijkmaker te produceren.

Brazilië wint ruim
De aanvalster van De Goddelijke Kanaries werd met haar tweede treffer tegen Jamaice de eerste voetbalster ooit die op drie verschillende WK's in één wedstrijd twee keer weet te scoren.

Cristiane was de absolute uitblinker tijdens de eenzijdige clash met Jamaica. Brazilië toonde zich oppermachtig. Cristiane scoorde na 15 minuten en daarna was het wachten op een tweede doelpunt. Die treffer viel kort na de pauze. Cristiane bekroonde haar sterke optreden in de slotfase met haar derde doelpunt van de middag. Ditmaal schoot ze raak uit een vrije trap.

Zondag staat nog één WK-duel op het programma. Engeland neemt het om 18.00 uur op tegen Schotland. Die clash wordt gespeeld in Nice.

Winst voor Italië
Voor de Italianen is het pas de eerste deelname aan het WK in twintig jaar, terwijl Australië tot de favorieten wordt gerekend. De Australische ploeg kwam na 22 minuten ook op voorsprong, nadat de bal op de stip ging wegens vasthouden. Sam Kerr benutte het buitenkansje, zij het in twee instanties. Bonansea dacht de score al eerder te openen, maar ze werd teruggefloten omdat ze ternauwernood buitenspel stond.

In de tweede helft kreeg Bonansea alsnog haar glansrol. Ze profiteerde van een fout in de Australische defensie en schoot beheerst binnen in de verre hoek. Beide teams kregen daarna kansen, maar het duel leek in een gelijkspel te eindigen. Diep in blessuretijd sloeg Bonansea echter nogmaals toe. Ze kopte binnen uit een hoge vrije trap: 1-2.