'Sarri-bevestiging op maandag; Juventus zet Higuain-som in als wisselgeld'

'Sarri-bevestiging op maandag; Juventus zet Higuain-som in als wisselgeld'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 16:05zo 09-06-2019 om 16:05

In de aanstaande overstap van Chelsea-manager Maurizio Sarri naar Juventus is een rol weggelegd voor Gonzalo Higuain. Dat weet La Gazzetta dello Sport. Juve is bereid om een huursom van circa 10 miljoen euro kwijt te schelden - en zo de komst van Sarri mogelijk te maken. 

Al weken wordt in Italië en Engeland geschreven over de toekomst van Sarri op Stamford Bridge. Na één seizoen in de Premier League zou de manager zijn zinnen hebben gezet op een vertrek. Chelsea staat open voor een afscheid, maar wil wél geld zien voor Sarri, aangezien het contract van de coach doorloopt. 

Juventus ziet Sarri als de ideale opvolger voor Max Allegri en om de overstap naar Turijn te versoepelen heeft de kampioen van de Serie A een plannetje bedacht. Chelsea moet De Oude Dame dit jaar nog een slordige 10 miljoen euro betalen; dat bedrag is het Juve verschuldigd voor het huren van Gonzalo Higuain in januari. Wanneer Chelsea nu meewerkt aan de komst van Sarri, dan wordt die huursom van 10 miljoen kwijtgescholden. 

La Gazzetta verwacht dat alle plooien snel worden gladgestreken. Mogelijk komen Chelsea en Juve maandag al met nieuws op de proppen. Wat er met Higuain gaat gebeuren, is overigens nog niet bekend. In principe keert de Argentijn terug in de selectie van Juventus. Hij heeft een doorlopend contract bij de club. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Sarri de juiste man voor Juve?

(1925 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws